Niemand weet precies wanneer de mens is gaan grillen. Mogelijk is dat wel zo'n 12000 jaar geleden, in de tijd van de jagers-verzamelaars. We mogen de eerste grillende mens dankbaar zijn voor zijn uitvinding!

De klassieker

De eerste barbeque werd bedacht door George Stephen. George werkte in 1951 voor Weber metal works in Amerika. Hij gebruikte een boei als basis voor de eerste "kettel"barbeque. Wij van BBQF zijn George eeuwig dankbaar voor zijn geweldige uitvinding.

De bbq van George bestaat nog steeds in aangepaste vorm. Het is waarschijnlijk de meest verkochte bbq wereldwijd. Natuurlijk heeft de tijd niet stil gestaan. Hieronder een aantal voorbeelden van fantastische bbq's.

De eerste barbeque in 1951.

De familie BBQ

Geef je een feestje of heb je een grote familie dan is deze barbeque het product dat je moet hebben. Kleine stukjes vlees grillen op deze jongen is lastig, dus zorg ervoor dat je een goede relatie hebt met het plaatselijke slachthuis!

Voor de hele familie

The Egg

The Egg, of beter bekend als de Green Egg is een keramische gril, waarbij via de wand warme lucht het vlees extra doet garen. Volgens de liefhebbers krijg je zo de ultieme smaak. Nadeel is wel dat dit type bbq aan de prijzige kant is.

de Green Egg

De buitenkeuken

De moderne mens leeft buiten. Niet vreemd dat er daarom buitenkeukens zijn. Deze veelzijdige bbq's zijn er in alle soorten, maten en prijsklassen. De meest populaire buitenkeukens zijn gas-bbq's, maar je kan ze ook krijgen met kolen als vuurhaard.

 

De buitenkeuken.

De reis bbq

De ware liefhebber wil niet op reis zonder zijn barbeque. Gelukkig hoeft dat ook niet. Met de prachtige reisbbq zoals te zien is op de afbeelding hiernaast ben je overal een graag geziene gast!

 

De reis bbq