De lekkerste BBQ recepten vind je bij BBQFriends
Je hebt natuurlijk al een vol receptenboek, maar er kan altijd wat bij. Laat je inspireren door de recepten op deze pagina. Heb je zelf een fantastisch recept, maak dan gebruik van het contactformulier en stuur het in. Wie weet gaan we het plaatsen!
Zalm op de BBQ
Wat heb je nodig?
Per persoon
- Moot zalm van ongeveer 150 gram
- halve citroen
- een handje verse dille (anders gedroogd)
- zeezout
- peper
- aluminiumfolie
- een barbecue (of een oven)
En hoe maak je het?
- Leg de zalmmoot op een stuk aluminiumfolie. Snijd de citroen in plakjes en leg deze, samen met de dille, op de zalm.
- Besprenkel met wat zeezout en peper en vouw de aluminiumfolie dicht.
- Leg dit pakketje zo’n 12 minuten op de barbecue en je zalm is klaar!

Welke visrecepten ken jij? Laat het ons weten. Gebruik het contactformulier om je recept in te sturen.
De hamburger
Maak je eigen hamburger!
Een hamburger grillen op de bbq is niet zo moeilijk. Veel leuker en lekkerder is het wanneer je de hamburger eerst zelf maakt. Daarom hier een recept om zelf je eigen hamburger te maken.
Hoe maak je de lekkerste hamburgers:
- Zorg ervoor dat je goed gehakt gebruikt. Liefst van de slager maar altijd gewoon rundergehakt. Gebruik ook zeker geen mager rundergehakt. Je hebt een beetje vet nodig, wat in rundergehakt zit, om er een lekkere, sappige burger van te kunnen maken.
- Meng het gehakt losjes door. Wanneer je alle kruiden, het eitje en de rest van de ingrediënten bij het gehakt hebt gedaan meng je dit losjes door. Meng het gehakt niet teveel want daar wordt je burger niet lekkerder van. Door losjes alles door het gehakt te mengen wordt alles ook prima verdeeld.
- Tot slot: een van de belangrijkste dingen. Vouw de hamburger direct in je hand. Maak er geen bal van en druk die daarna plat maar direct in je hand losjes een hamburger vormen. Het hoeft geen perfect rondje te zijn het gaat immers om een zelfgemaakte hamburger. Duw met je duim in het midden een kuil van de burger zodat je een mooie platte hamburger krijgt.


lamskoteleten op de BBQ
Lamskoteletten zijn altijd een hit. Ze zijn snel klaar en zeer smaakvol. De handel is ook handig!
Wat heb je nodig?
- 4 lamskoteletjes
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 30 gram fijngesneden verse tijm
- Vers gemalen zout en peper
En hoe maak je het?
- Snijd de koteletjes uit het rack, of laat de slager dit doen, door telkens tussen de ribbetjes het vlees door te snijden
- Schil de knoflook en pers deze boven de olie uit
- Voeg de tijm toe en breng het geheel op smaal met peper en zout
- Gooi de marinade met de koteletjes in een sluitbare palstic zak en laat dit minimaal 1 uur doortrekken in de koelkast
- Verwijder overtollige marinade en dep de koteletjes droog
- Gril de koteletjes 2 tot 3 minuten boven een niet te hete barbecue zodat de kern rosé is


